Foote Street

Albert Park

A once single level cottage that had, at some point in time, been divided into four small unit dwellings. Here we were called to initiate a reversion of the building to a single dwelling, offering suitable accommodation for a small family. The design resolution redefined even the buildings original manifestation, with the restoration of the front section of the house being designated as sleeping quarters and the new addition attached to it providing ground and first level living accommodation.

The primary living space has been located at the first floor level to best capture the city skyline vista and, via a roof terrace, offering beach and bay glimpses.

The new structure abuts the side street boundary and is connected to the existing dwelling built to the two street frontages. Both portions of the building, new and old are clearly defined and delicately linked. They stand as proud individual representations of their time, respecting each others space and significance.