Hambleton Street

Middle Park

Achieving the necessary equal balance between the presence of an existing Edwardian cottage facing the main street and a substantial addition over two levels to its rear, led us to the decision to set down the new portion of the dwelling, thus regardless of its two storey rise, the new is barely visible from the street yet strikingly bold, establishing its own presence when viewed from the service road to the rear.

Capitalising on this change in floor level, the new combined family living, dining and kitchen area is ‘inserted’ at the new sunken level between pool and pond courts which remain at the higher elevation. A sense of calm ensues from the lapping waters, an experience heightened by the inclusion of a glass wall face to the pool which directly abuts the family living space.

The rear garden court is also divided allowing at grade access to the outdoor covered terrace from the dining area, and beyond up to landscaped court.On a confined site, the most has been made to excite the senses and provide all the necessities for family living.